Gdje ste sada prijatelji ?

 
 

Poruke objavljene na Novi Travnik Homepage u 1977 i 1998 god.

 

Date sent: Thu, 19 Nov 1998 13:00:38 +0100
From: dcogoj ratanjskadavor.cigoj@crocontrol.tel.hr
Subject: adresa Bore Gajanovica

Molim ako ste u mogucnosti poslati mi adresu Bore Gajanovica u Kanadi. Adresa koju imate ne radi i nesto je u njoj pogresno. Server je ne prihvata. Hvala Vam unaprijed. Davor

Name: Viktor Cosic
Referred by: Just Surfed On In!
From: Toronto
Time: 1998-11-23 00:42:00
Comments: Molimo bilo koga da nam se javi ako imaju informacije o Safetu Jasarevicu i njegovoj porodici. Nasa E-mail adresa je: ratanjskavcosic@sprint.ca Hvala.

Name: Adisa (Mujkic) Josipovic
Referred by: Just Surfed On In
From: Tuzla, Brcko, RBiH
Time: 1998-11-22 13:54:00
Comments: Zdravo. Trazim Dujic Galinu iz Novog Travnika koja sada zivi u Engleskoj. Molim sve koji znaju nesto o njoj ili njenu adresu da mi se jave putem E-mail-a : ratanjskagogo@delta.com.ba Pozdravlja je njena drugarica Adisa iz Brckog.

Name: Davor Cigoj
Referred by: From Geocities
From: iz Travnika
Time: 1998-11-13 07:37:00
Comments: Pozdravljam sve prijatelje i kolege iz Novog Travnika i BNT-a, a posebno one koji su radili u Energetici, IRC-u i BNT-Inzenjeringu. Htio bih prikupiti što više informacija o ljudima sa kojima sam radio i proveo najljepše dane. Javite se na moju e-mail adresu. ratanjskadavor.cigoj@crocontol.hr Pozdrav Davor!

 

From: "George Sudzuka" ratanjskaef525@freenet.carleton.ca
Date sent: Sun, 8 Nov 1998 14:26:59 -0500

NADA JELIC (kcer Marije i Vlade) rodjena 22.02.1968, Gornje Puticevo, Travnik, Bosna i Hercegovina, trazi nerazdvojnu drugaricu i vjernog prijatelja iz djevojackih dana. Prema posljednjim znanim podacima dajemo sljedece podatke o toj osobi:

FRANCIKA BARIC (kcer Ana i Tomo-Tomesa) rodjena Octobra 1969, Gornje Puticevo, Travnik, Bosna i Hercegovina, nalazi se u Svicarskoj sa sestrom KATICA BARIC, od 1991 godine, a ostale sestre su: LJUBICA I VESNA BARIC, koje bi trebale biti u Sloveniji, vjerovatno sa njihovom majkom, sto ne mora biti i tacno,

MILICA (djev.) BARIC, suprug DRAGAN, sa cerkama VALENTINA I DIANA,trebali bi biti u Novom Travniku, dok je isto tako moguce da su njihovi roditelji isto u Novom Travniku.

Vjerujuci da je ovo dosta informacija za sve one koji bi mogli pomoci i dati ikakve smjernice, mislim adrese od bilo koga napred navedenih, preko kojih ce biti daleko lakse naci FRANCIKU, svima se unapred zahvaljujemo, a informacije slati na napred navedenu E-mai adresu.

Ili:

NADA JELIC
1435 Prince of Wales Drive Apt. 208
Ottawa, Ontario K2C 1N5
C a n a d a

From: Anjelko Simic ratanjskaasimic@sprint.ca
To: ratanjskanovi_travnik@geocities.com
Date sent: Wed, 28 Oct 1998 16:41:20 -0700

Ako je moguce , lijepo vas molim da mi posaljete adresu Email od Dragice Filipovic-Curak. Naime ja znam da je prikljucena na internet ali ne znam njen E mail.

Hvala! pozdrav iz daleke Canade. Katja

 

Dobili smo poruku od porodice Sabados da se na njihovom sajtu, koji odrzava njihov sin Gordi, mogu vidjeti slike novotravnicana koji su bili na susretu u Torontu, 27. juna 1998. Adresa za sve one koji zele da vide nasu raju u Kanadi: http://www.netrover.com/~sabados/

 

Name: Branko  ratanjskabranko.slavica@hpt.hr
Referred by: Just Surfed On In!
From: Sibenik
Time: 1998-09-08 13:13:00

Comments: Pozdrav svima, zelio bi saznati nesto o Ameli Velagic iz N.Travnika, zajedno smo studirali na ek. fak. Banja Luka.

From: "Svetislav Pavlovic" ratanjskasveto@sprint.ca
Subject: Pozdrav od Miska
Date sent: Sat, 5 Sep 1998 00:45:54 -0700

Svima koji su navracali u Caffe piceriju "Duga" i svim Novotravnicanima pozdrav od konobara Miska. Zivio sam u Borisa Kidrica 14/4 preko puta "Doma penzionera", a sada zivim u Vanouver-u Canada. Jos bi htjeo da pohvalim autore ove web strane. Ovo je izuzetna prilika da se svi ponovo nadjemo na jednom mjestu. Kad bi samo mogli da popijemo po jednu, bilo bi bas kao i prije.Moja adresa je:

MIROSLAV PAVLOVIC MISKO
117-4362 Maywood str.
Buranby V5H 2K1
Vancouver Canada

Svi koji zele da se jave, posalju slike ili novac mogu da se jave i na sljedeci e-mail: ratanjskajdarko@yahoo.com

PS. Posebno bi htjeo da pozdravim: Vanju i Sandru (Svedska), Oljacu, Ceca, gazde cafee-a "Blondy", Cecura, Miku, Zdenu Duvnjaka, Dua, Karamustafic Senada, Stipu gazdu cafee-a "Osmica", Jumbu, Edu i Natasu, Spicu, Miloju, Simic Zorana (novopeceni haker).

PS.1. Kotromanovic Srecko da posalje broj telefona na gornji e-mail.


Dragi Novotravnicani!

Evo jednog pisma na koje nismo mogli odgovoriti. U koliko neko zna podatke koje trazi autor ovog pisma molimo da ih posalje na dolje navedenu adresu. Hvala!

Dear Sir / Madame,

About six month ago I wrote an e-mail in which I asked for information about the Carski Hrast that grows near Novi Travnik. I am still very busy with collecting information about old trees from Europe.

I have decided to write a book about the oldest and biggest trees in Europe. I have found a publisher for my book.

Oaks are the most important monumental trees in Europe. Almost in every country the biggest, oldest and most famous trees are oaks. Recently I visited Sweden. The biggest oak there has a circumference of 14,4 meters.

It is most likely that the Carski Hrast is the biggest oak in Europe. I would like it very much to have this oak in my book. Unfortunately it is most likely that I don't have the time to visit this tree myself. So for that I would ask you if someone could.

I hope you could help me with this kind of information. I will surely mentioning the name of the person who made the photo's, and give me information. I will let you know when my book is finished. If there are any cost's of making photo's etc., I will pay

With kind regards and thanking you in advance,

Jeroen Pater
Velduilstraat 6
1826 KD Alkmaar
Netherlands
e-mail: ratanjskajbpater@eudoramail.com


Date sent: Mon, 24 Aug 1998 19:38:55 +0200
Send reply to: ratanjskauniverse@hetnet.nl
To: ratanjskanesib_subasic@geocities.com
Subject: pozdrav iz Hollandija

Siba,

Moram priznati da sam bio prijatno iznenadjen kada sam naisao na novotravnicke razglednice koje se nalaze ne tvojim stranicama interneta.

Kazem da sam bio prijatno iznenadjen, iako bih po gledistu materijalne svijesti trebao biti ozlojedjen na novotravnicane, na staropostojecu vladu Jugoslavije, na novonastalu vladu Bosne... jer konacno: ja sam ipak u N. Travniku, gradu mladosti, "ostavio mladost" (zivio sam u njemu od svoje 25 - 56 godine zivota), izgubio sam sve sto smo pokojna supruga i ja stvorili tokom 30 godina rada u Lasvanskoj dolini, moja danasnja supruga (amer. drzavljanka) je izgubila sve sto je donijela iz Amerike, izgubio sam stan... znaci ako bih zbrojio sve, na kraju bi zbir bio; Ogroman.

No ja nisam radi toga ozlojedjen jer sam upravo radi tih gubitaka shvatio stihove apostola Ivana (Jovana): "I rece mi svrsi se. Ja sam alfa i omega, pocetak i svrsetak. Ja cu zednoma dati iz izvora vode zabadava".

Naime, po odlasku iz Jugoslavije (januar 1991.) a po dolasku u Holandiju - ja sam se u potpunosti predao istrazivanju: kosmosa, kvarcnih kristala, covjeka... trazeci odgovor na pitanje:

- Kako je postao kosmos, zasto kvarcni kristali i bioterapeutsko lijecenje mogu pomoci mnogim ljudima da razrijese svoje zdravstveno stanje, svakako, ako je poremeceno?

I danas, nakon sedam godina intenzivnog studiranja (iako u stvari deset), mogu dati odgovor na velik broj pitanja koja "muce" svijet nauke, a najvise zdravstva. I svi se ti odgovori nalaze u mojim knjigama: KRISTAL I, KRISTAL II (dva dijela), KRISTAL - TESTAMENT; ZA NOVO DOBA (tri dijela od kojih je prvi dio u potpunosti zavrsen) - koje knjige stampam sam i to prema narudzbi zainteresiranih.

A sve informacije o knjigama kao i izvodi nekih od tekstova koji se nalaze u njima - nalaze se na mojim stranicama interneta pod adresom: ratanjskauniverse@hetnet.nl

Na kraju, gledajuci razglednice N. Travnika koje se nalaze na tvojim stranicama internata - iste su me vratile u dane proslosti kada su stanovnici tog nekad lijepog gradica, ipak, sve u svemu veoma Lijepo i Dobro zivjeli.

A sad jedna molba. Interesira me, sta je sa Savom Skobicem i da li se jos nalazi u N. Travniku?

Nadam se da ces mi na ovo pitanje odgovoriti putem e-majla na gore navedenu adresu. Uz to, nadam se da ces na svojim stranicama interneta objaviti ovo pismo. I jos kratka informacija.

Ja sam Dubravko Hrnjak, stanovao sam u ul. Bratstva-Jedinstva 11/8 (treca zgrada od starog hotela), sada zivim sa suprugom u Holandiji. Moja kci Zeljka Hrnjak koja je rodjena u N. Travniku sada zivi u Americi - New Jersey. Dakle, ukoliko neko zeli kontaktirati sa mnom ili sa Zeljkom -moze se javiti na gore navedenu e-majl adresu.

Pozdrav svima! Dubravko Hrnjak


From: ratanjskaMaliParis@webtv.net (sasa gelemanovic)
Date sent: Tue, 16 Jun 1998 22:57:00 -0500
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: Pozdrav

Pozdrav svima ma koliko vas ima. Pisem iz daleke Amerike i ovom prilikom zeljela bi pozdraviti sve Novotravnicane sa kojima sam i ja nekad zivjela. Voljela bi da mi napisete ako znate adressu Fusko Adisa, koji jos uvjek zivi u Novom.

I adressu od Maje Maric, ima sestru Sonju. Svima se unaprjed zahvaljujem.

Cao, Nina Gelemanovic iz Dallasa.


From: ratanjskaSchunjo@aol.com
Date sent: Fri, 19 Jun 1998 01:13:21 EDT
Subject: Potraga

Zoran Lukic sada u Kanadi (tel:1-819-566-8776) radio u SIZ-u stanovanja i Razvoju MMK zeli da sazna adresu ili broj telefona od Enesa Sehica (vlasnika kafica "ES" u Barama.) Vjerovatno je negdje u SAD. Ako neko zna gdje je neka mu javi Zoranov broj telefona da se cuju. Pozdrav od Sunje.


From: "Doug Berecic" ratanjskaDoug@bluep.com
Subject: Re: Novi Travnik
Date sent: Sun, 7 Jun 1998 09:43:26 +1000

Hi, My name is Dragoljub Berecic. I was born in Novi Travnik in 1962 and left there in 1969.  I now live in Berwick, Victoria, Australia.  I would like to know some more about Novi Travnik and would like to see if I can find out some information about some of my parents friends who might still live there. Email me at: ratanjskaDoug@pinkyspizza.com.au


Date sent: Sun, 31 May 1998 10:13:38 +1000
To: novi_travnik@geocities.com
From: Igor Santic ratanjskaigo@powerup.com.au
Subject: Pozdrav Svima

Dali iko zna ista o Babic Zlatanu (Fex), Tadic Aleksandru, Zlatunic Peri i ostalima. Ja sam inace iz Viteza, ali sam pohadjao skolu u Novome Travniku do 92'.

Skola: Proleterske Brigade
Smijer: Tehnicar za Informatiku i Automatiku
Cetvrti srednje sam zavrsio sredinom 92'

Cao!


Date sent: Mon, 04 May 1998 13:00:37 +0200
From: Tatjana Krajinovic ratanjskari9tkc@electrolux.se
To: ratanjskanovi_travnik@geocities.com
Subject: potraga

Traze se Gina i Samson (Ergina Zecevic i Samir Durovic / Novi Pazar/). Studirali u Zagrebu, radili u Bratstvu, imaju kcerku Tihanu. Mole se oni koji znaju nesto o njima da se jave.

Tanja Krajinovic (B.Luka; trenutno u Stokholmu, Svedska)


Name: Srecko Belina
Referred by: Just Surfed On In
Time: 1998-04-16 01:16:00
Comments: Zvonko, pokusavao sam nekoliko puta da ti posaljem poruku ali mi se stalno vraca, izgleda da nesto nije u redu sa tvojom adresom. Tominu adresu nisam uspio saznati, ali sam cuo da je u Samcu. Posalji mi ponovo adresu, pa cu ti se javiti. Pozdrav tebi, Gnjati, Hazimu i vasim porodicama. Srecko sa porodicom


Date sent: Sun, 12 Apr 1998 19:30:39 -0700
From: SASA SLAVNIC ratanjskassale@bc.sympatico.ca
Subject: search

Zovem se Sasa Slavnic, iz Novog Travnika. Stanovao sam nekada u 4.jula 8/3, nakon toga u M.Tita 44/18 (zgrada viri sa jedne od slika na HP), a od IX/97 sam u Vankuveru. Pozdravljam sve bivse sugradjane i zelim im sve najbolje.
Sto se potrage za prijateljima tice ne znam od koga bih poceo. Ako neko ima bilo kakve podatke o sljedecim ljudima neka mi javi: Sabanovic Edin (Saban), Androsevic Zvonimir (Noni), Celer Zlatko (Zlajo), Kovac Goran (Kovac - originalno), Prusac Zeljko (Zare - z kao zaba), Zlotrg Sulejman (Glumac - nek' izvini) itd. Jos jednom, puno pozdrava svima.


Date sent: Tue, 17 Feb 1998 00:59:48 +0100 (MET)
From: Vladislav Mirkovic
Pozdrav svima,

Trazim sve ljude koji su 1991/1992 pohadjali 7 razred osnovne skole u Novom Travniku. Ja sam pohadjao VII/4 razred, a 1992. godine sam otisao iz Novog Travnika.

Bilo bi mi veliko zadovoljstvo kada bih stupio u kontakt sa bilo kim.

Unaprijed Hvala


From: ratanjskaMerimIrfanela@webtv.net (merim selmanovic)
Date sent: Sun, 8 Feb 1998 21:26:40 -0600

TRAZIM PRIJATELJA RADULOVIC ALENA ILI NJEGOVU SESTRU DIJANU RADULOVIC

Boravili su u Njemackoj 5 godina. Neznam dali su sada u Novom Travniku ? Molim vas ako mozete da ih pronadjete!


From: SHar891065 ratanjskaSHar891065@aol.com
Date sent: Fri, 23 Jan 1998 15:17:36 EST

molim one sto bilo sta znaju o familiji Januska Bozidara iz Novog Travnika da mi se jave na ratanjskaSHar891065@aol.com


Subj: Traze se prijatelji
Date: 1997-11-23 13:44:01
From: ratanjskasje@ets.org.yu (Vladislav Mirkovic)

Prenosim poruku:

Madzun Jovo iz Novog Travnika, radio u "Bratstvu" T.O. trazi Malinovic Ranka i Ranku, radili u "Bratstvo" TMiH. Svi koji nesto znaju neka posalju mail na ratanjskasje@ets.org.yu.

Hvala


Name: Boban Savic
Referred by: Just Surfed On In!
From: Novi Travnik pa onda Sweden......
Time: 1997-11-16 21:18:00

Comments: Uauu, well done !!!! Slike, ljudi, poruke...tuga, al' i radost... Svim iz carsjije, "gdje god da su", sve naj ...


Date sent: Sun, 16 Nov 1997 13:20:02 +0100
From: Vladislav Mirkovic <sje@ets.org.yu>
Send reply to: ratanjskasje@ets.org.yu
Organization: Racunarski klub "Prijedor" - Computer Club "Prijedor"
Subject: Prikljucenje

Pozdrav, prikljucujem se na listu Novo Travnicana.

Vladislav Mirkovic, rodjen 1978 u Travniku a zivio u Novom Travniku. Trenutno zivim i radim kao Administrator malog Internet provajdera u Prijedoru, Republika Srpska.
E-mail ratanjskasje@ets.org.yu

Kontaktirajte me.


Subj: POZDRAV PRIJATELJIMA
Date: 11//15//97 5:32:32AM
From: PEKEZ-PAVLISKO TANJA

Pozdravljam sve svoje prijatelja iz Novog Travnika (ma gdje bili i za koga god navijali). U Novom Travniku sam zivjela od 1961. do 1975. kada sam se preselila u Banjaluku. Sada zivim u Zagrebu, a radim u Hitnoj pomoci Sisak, kao doktor. Isla sam u osnovnu skolu (uciteljica Rakovic Ankica) i muzicku skolu. Nadam se da ce netko poznati procitati ovu poruku i javiti mi se. I oni koji me ne poznaju dobrodosli su. Pozdrav svim Novotravnicanima. Moja e-mail adresa: ratanjskatanja.pekez-pavlisko@zg.tel.hr


Subj: bosnia
Date: 11//13//97 8:26:05AM
From: ratanjskaISebez@aol.com
To: Ntravnik

novi travnik,

ko god je da je neka mi se javi. ovdje ivana rodjena u travniku zivjela u novom i tamo zavrsila drugi razred gimnazije, poslije toga otisla za kaliforniju. davno je to bilo prije mnogo godina i ovog ludog rata. ne zanima me nista nego mjesto, ljudi i klima i takodje aklimacije. pisite na isebez@aol.com . hvala!


From: ratanjskaSAlisic@aol.com
Date sent: Sun, 26 Oct 1997 12:48:46 -0500 (EST)
Subject: Trazim

Molim sve koji nesto znaju o Nizic Zlatku iz Hadzica ili Makovec Bruni iz Novog Travnika da mi se javi !!

e-Mail: ratanjskaSalisic@aol.com


From: ratanjskagorand@metronet.de
23 juni 1997 00:31
Subject: "Gdje ste sada prijatelji"

Zdravo, ovdje je Cupko (Chupko) Trazim nekoga ko je studurao u Zagrebu na Vojnoj Akademiji, VPS. Da li je neko od vas poznavao Vesnu Pljuco, ili njenu sestru Miru (muz Darko Ssobak - Profesor engleskog - Yoga...)

Cao, puno pozdrava


 Zdravo!

Ovim putem bi zelio pozdraviti nase stare prijatelje SALKANOVIC FADIL-a (FEDJA) i SEKU, te RAMULJ ELVIRU.
Istovremeno bih molio, ako je moguce doznati njihove adrese i brojeve telefona. Ako oni zele nama prvi da se jave, evo nase adrese i br.telefona:

Perenda Muris i Meliha
Dalveien 1C
4890 GRIMST AD
N O R W A Y
BR.telefona (47) 37 04 92 13

Muris ima e-mail adresu:

ratanjskaETO.ETOPM@MEMO.ERICSSON.SE

Unaprijed hvala i primite puno pozdrava i lijepih zelja.
20 juni 1997 22:53
Perenda Muris i Meliha


Zdravo svima,

Ovo je Vesna Subotic udata Ivkovic, i javljam se iz Calgarija u Canadi. Zelim da pozdravim sve svoje prijatelje koji me znaju i sjecaju me se. Ujedno hocu i da upitam za neke od mojih prijatelja kojima se izgubio trag. Ako neko zna za njih da mi se javi na moju E-mail adresu : ratanjskaivkovic@cadvision.com
Da li neko zna gdje je Amela Mehic (igrala kosarku za Bratstvo), Krajina Ruzica, Stanic Ljilja i Bilja, Kujundzic Suza, Matosevic Ljilja iz Stare Bile, Dzambas Lucija iz Bucica. Toliko za ovaj put od mene, unaprijed hvala i cujemo se ponovo.


from: Banner Industries Group ratanjskabannerpe@wantree.com.au
date: 17 maj 1997 07:22
to: ratanjskanovi_travnik@geocities.com

Zovem se Anto Knezevic i trazim neke informacije o tome gdje su sada moji prijatelji iz studentskih dana Amela Basic i Pavelic Davorin. Prenesite im moje pozdrave i moju e-mail adresu:

ratanjskabannerpe@wantree.com.au

Hvala unaprijed!

Anto Knezevic se ponovo javio i pita i za druge svoje prijatelje: Ana Cavrak, Denis Topolic, Gazic Nisveta, Peco Nihad, Lepir Muhamed, pa se svi oni, koji o tome nesto znaju, pozivaju da mu se jave na adresu iznad.

 

 

Nazad