Ova stranica sadrzi stare poruke, 1999-2002 godine, u kojima vi trazite uspostavljanje veza sa vasim prijateljima, rodjacima i sl.
 
 

Date: 10/10/1999 (ovo je jedna stara poruka koju smo pronasli na diskusionim grupama, tj. nije bila direktno upucena nama)

From: "l clarke" Clarke@pennine76.fsnet.co.uk
Subject:Date: Sat, 10 Mar 2001 00:44:29 -0000

Siba,

I hope you or one of your many friends from Travnik may be able to help me.

I am desperately trying to contact Darko Jeknic who I last spoke to as war broke out and Travnik was bombed.

His old address was Vrunceva 35/a, 63000 Celje. Then he moved to Travnik in 1989 where he had an apartment.

He is about 31 years old now and taught English until the war. He also used to serve as an officer in the Yugoslav People's Army.

Please, I beg you......any information you can give me on his whereabouts would be so useful. I can let you have old photos, date of birth etc. Whatever you need if you think it will help, I will tell you!

As I said, I so hope you will be able to help me in my search.

Thanking you in anticipation.

Please, please help me find him.

Louise Young

e-mail: Clarke@Pennine76.fsnet.co.uk 

 

Posted by: Marijana Matuka 1910@gmx.net

Hello,

we try fo find a young woman with the name "Aleksandra Medic" She lived in Novi Sad up to 1994/1995 and before she lived in Novi Travnik. Nowadays she should be 25 jears old. We expect that her mother "Milojka Medic" and her sister "Adriana" still live in Novi Sad today. The last information we have is that she wanted to go to Sweden to live with a man called "Ajdin Beganovic".

Is there anyone who knows her or her relatives?

Would anyone please have a look in the telephone book of Novi Sad? Or does anyone know any databases of adresses in Serbia or refugees from former Yugoslavia? We had a look at a lot of search engines in the Web and other databases but could not found a entry of her or her relatives.

She is a good friend of mine and it would be great if I could found her. Thanks a lot in advance for your help!

Marijana Matuka

Hallo,

mi trazimo jednu mladu djevojku koja se zove Aleksandra Medic. Ona je zivila u Novom Sadu do 1994/1995 a prije toga u Novom Travniku. Ona ima 25 godina. Mi mislimo da njena mama Milojka Medic i sestra Adrijana jos uvjek zive u Novom Sadu. Zadnja informacija koju imamo je da je htjela u Svedsku kod momka koji se zove Ajdin Beganovic.

Ima li ovdje neko ko nju ili nekoga od njene porodice poznaje?

Moze li neko jedan pogled baciti u telefonsku knjigu od Novog Sada? Znali neko gdje u Srbiji ima knjiga sa adresama od izbjeglica iz prijosnje Jugoslavije? Mi smo vec trazili preko interneta ali nazalost nismo nista nasli.

Ona je jedna dobra prijateljica od mene i ja bi zeljela da je nakon par godina ponovo vidim. Puno vam hvala unaprijed za vasu pomoc!

Marijana Matuka

Date: Mon Dec 18 02:34:59 2000
From: drs.Hrustanovic Amer, hrust@bart.nl
Povodom: Gdje ste sada prijatelji?
Comments:

Trazim adresu, e-mail ili telefonski broj Bulatovic Aleksandra (otac Petar, majka Ljubica, brat Slobodan).

 

date: Thu Nov 30 13:57:53 2000
from: dijana, xxdisa78x@aol.com
povodom: trazim prijatelje iz nt

ja sam u nt dosla kao izbijeglica iz banjaluke i taj grad ce mi uvijek biti u dobrom sjecanju bila sam dole od pocetka 93 do sredine 94 trazim prijateljicu dijanu kapetan koja je zivjela ispod monaka prijatelja vladimira perica obodvoje su 78 ako itko zna ista o njima molim vas javite mi se

trazim jos jednog momka njemu je ime anto zivio je iznad duge 74 god znam da mu je otac bio nastavnik ili profesor i da je anto studirao u neumu 94 od 94 nisam nista cula za njega ako ista znate molim vas javit mi se

From: "Ilic Dragan" rcle@telekom.yu
Subject: molba
Date: Thu, 13 Jul 2000 10:48:15 +0200

Javljam se iz Leskovca, Srbija Yu. Molim Vas da me, ukoliko mozete, obavestite o (bilo kakvoj) adresi mog prijatelja iz vojnickih dana 1985 u Zajecaru, FABIANA BARICA, inace stanovnika vaseg grada. Nakon 1986 culi smo se i dopisivali nekoliko puta. Nesto pre pocetka svega loseg sto nas je zadesilo, izgubili smo svaki kontakt. S obzirom da nas vezuju prijatne uspomene iz pomenutog perioda, voleo bih da obnovim kontakt s njim...
Unapred zahvalan

Dragan Ilic

From: "petebozi" petebozi@nikocity.de
Subject: jugoslava matic
Date: Wed, 7 Jun 2000 22:38:03 +0200

Zdravo,

da li je nekome iz Travnika poznata familija Matic ? Jugoslava Matic, rodena 04.07.1972 - otac joj je bio major u vojsci - Matic Milos

Hvala za pomoc.

Pozdrav

pete

 

From: ferida@netzero.net
Send reply to: ferida@netzero.net
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: hi!
Date sent: Mon, 29 May 2000 16:05:46 -0700

Htjela be da nadjem moju rodicu u Novom Travnicu. Ferida sa muzem Djevadom, sinom Rusmirom i novom bebom curicom.

Njena rodica Ferida Sehic sa porodicom iz Americe.

 

Name: Zupan Stevica
Referred by: Just Surfed On In!
From: Vrdnik
Time: 2000-03-05 19:42:00

Comments:  Zovem se Zupan Stevica trenutno se nalazim u TelAvivu - Israel Zamolio bih sve koji poznaju Tomazin Franju-Braca da mi se jave ili da mu prenesu poruku da mi se javi na tel: ++97235568907 ++97253419083 - Mobilni

Unapred zahvalan i puno pozdrava svima

 

Date sent:     Tue, 15 Feb 2000 12:40:12 +0100
From:     Saliha Ibrisimbegovic sibrisimbegovic@caritas.ch
To:     nesib_subasic@geocities.com
Subject:     Trazim E-Mail Adresu Mesinovic Esad/Australia

Zdravo Siba,

Tvoj home-page je super. Neznam da li mi mozes pomoci trazim E-mail adresu od Mesinovic Esada koji zivi u Australiji. Ako neko zna neka mi javi.najljepsa hvala od Salihe (iz Travnika starog) srdacne pozdrave Saliha Ibrisimbegovic

From: branko.vreca@se.abb.com
To: novi_travnik@geocities.com
Date sent: Fri, 29 Oct 1999 11:10:05 +0100

Bilo bi mi jako drago ako biste mi mogli dati neke podatke o:

Draganov Ivana - Vanja; godiste 1964, bavila se aktivno karateom.

branko.vreca@se.abb.com

From: "Viktor Cosic" vcosic@sprint.ca
To: novi_travnik@geocities.com
Date sent: Thu, 14 Oct 1999 23:12:47 -0400

Moje ime je Svetlana Cosic i zelela bih da objavim svoju E-mail adresu na vasoj stranici. Isto tako bih vas zamolila da objavite moju poruku:

"U koliko neko iz generacije "78", poseti jednu od ovih stranica neka mi se javi na ovu E-mail adresu svetlanacosic@hotmail.com. Ovo pisem u nadi da bih nasla neke od starih prijatelja npr. Medic Nadezdu, i uspostavila kontakt sa 74 iz generacije "78"

Unapred zahvalna,
Svetlana Cosic

From: GANS56@aol.com
Date sent: Wed, 13 Oct 1999 00:03:08 EDT
Subject: Potraga za starim prijateljima
To: novi_travnik@geocities.com

Hi!

Zeljeli bi znati gdje se nalazi Obradovic Zoran, Lukic Mirko, Jecmenica Metka. Svi oni su nekada radili u "Inzinjeringu"-Bratstvo.Molimo sve ljude dobre volje ako znaju nesto o ovim nama jako dragim osobama da nam sto prije jave. Unaprijed zahvalni!

P.S.Mi se nalazimo u Phoenixu-Arizona Pozdravi svim bivsim i sadasnjim stanovnicima N.Travnika, narocito sadasnjoj garnituri "Inzinjeringa"! Javite se!

Mira&Sejo (Macak) Ganibegovic

Nas e-mail: GANS56@aol.com.

 

To: ratanjska@yahoo.com
From: sr-sasa@rsc.com.mk
Subject: sasa radivojev
Date: Tue, 5 Oct 99 18:24:12 +0000

Ja sam bivsi novotravnicanin iz ranije adrese: Petar Mecave br. 49/8. Srednja masinska tehnicka skola kod razredne Nesic Mile, generacija 1984/85 svi koji me znaju neka se jave na: sr-sasa@rsc.com.mk ranije poznat po nadimku Nosic! Ako neko moze da mi kaze nesto o:

Malkoc Amir

Lovrinovic Stipo

HVALA SVIMA KOJIMA SE JAVE !!!

p.s.

Sada zivim u Skoplju, Makedonija !

From: "Nebojsa Vlatkovic" siki@net.yu
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: Vlatkovic Nebojsa
Date sent: Wed, 8 Sep 1999 21:25:27 +0200

Mog brata Sinisu interesuje sta je sa Saracevic Djemalom, radio je u socijalnom i Salkanovic Irfanom, radio je u Energetici. Obadvojica su igrali sah za Bratstvo.

 

Subject: Trazim Nijaza Katicu
Date: Sun, 13 Jun 1999 22:56:48 -0400
From: Tomislav Podkonjak tota@sprint.ca

Tomo iz Hamiltona trazi bilo kakvu informaciju o sadasnjem prebivalistu ing. Nijaza Katice. On je sa porodicom izbjegao iz Vogosce na pocetku belaja u Bosni i dosao je sa suprugom Dijanom i kcerkom u Novi Travnik.

Bio je zaposlen u TMIH , u Razvoju, a stanovao je u Topicevoj kuci neposredno uz gornju kapiju. Molim da mi bilo koju informaciju ( ili eventualnu e-mail adresu) o Nijazu posaljete na tota@sprint.ca

Unaprijed hvala

From: "amela" ak2mpo@mail.bolton.ac.uk
To: "Novi Travnik Grad Mladosti" novi_travnik@geocities.com
Date sent: Thu, 13 May 1999 14:03:52 +0000
Subject: U potrazi za drugom

Molim vas da potrazite adresu ili E-mail od Sabic Asmira zvani Caspa. Sada je trenutno na studijima u Zenici ili Sarajevu. Unaprijed se zahvaljujem i pozdravljam sve Novotravnicane a posebno Djulabic Fatih-a

p.s. recite mu da provjeri svoj E- mail

Thanks!

From: "Eldina Frlj" brianogdina@get2net.dk
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: *Trazim svoje prijatelje novotravnicane*
Date sent: Sat, 24 Apr 1999 00:01:22 +0200

Zdravo svima !!!!

Ja se zovem Eldina, prije rata sam zivjela u soliteru na 10-om spratu. Poslje sukoba sam se preselila u partizanku. Izgubila sam kontakt sa nekim prijateljima pa bi zeljela ako mi iko moze poslati njihovu adresu ili broj telefona ili ako imaju e-mail.

Javljam se iz daleke Danske i veoma bi volila da stupim u kontakt sa svojom starom rajom is novog Travnika: Mujic Denita, zivjela u Partizanki poslje rata. Suncica (zivi takode u Partizanci, ne mogu se sjetiti kako se preziva) Alma i Lejla (zivjele u zadnjoj zgradi na vrhu Kalinske, nemogu se sjetiti prezimena. Bilo sta ako znate o njima, adresu , telefon ili e-mail.

Pozdrav svima novotravnicanima od Frlj Ibrahima, Sahzije i Eldine (mene)

From: BVB09@webtv.net (Dino Hodzic)
Date sent: Sat, 17 Apr 1999 02:03:00 -0500 (CDT)
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: TRAVNIK

ZDRAVO. JA SAM NOVI U INTERNETU I ZELIO BI DA SE DOPISIJEM SA RAJOM IZ TRAVNIKA. AKO ZNAS NEKE ADRESE GDJE SE MOGU NACI TRAVNICANI MOLIM TE POSALJI MI. JA SE TRENUTNO NALAZIM U USA CHICHAGO. HVALA

From: "Zeljko Fijan" zeljko@get2net.dk
To:novi_travnik@geocities.com
Subject: potraga za prijateljima
Date sent: Thu, 4 Mar 1999 19:50:00 +0100

Pozdrav svima posjetiteljima ove stranice

Volio bih da pozdravim i ujedno saznam adrese Begic Enesa, Hadjalic Semira, Markovic Milana, Sormaz Velimir, Potkornjak Tomica, Cikic Milenko, Bokan Zdravko i Micic Vlado. Toliko za sada. Pozdrav nekadasnjem drustvu iz Blondija

Zeljko Fijan zeljko@get2net.dk

From: Radmila Suslovski ufrsu@haderslev.dk
Date sent: Wed, 10 Mar 1999 8:44:30 +0100
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: adresa

Ivana iz Los Andjelesa moli za e-mail adresu Jasne Mustapic (udata za Blaguna). Puno pozdrava

From: "George Sudzuka" ef525@freenet.carleton.ca
To: novi_travnik@geocities.com
Subject: POZDRAV IZ KANADE
Date sent: Sat, 9 Jan 1999 09:19:36 -0500

MADA IMATE VEC SVE PODATKE O MENI DA SE NE PREDSTAVLJAM PONOVO. NAIME RAZLOG MOG JAVLJANJA JE DA PRVO POZDRAVIM SVE NOVOTRAVNICANE I TRAVNICANE, A ZATIM DA MAKAR OVIM PUTEM PROBAM PONOVO USPOSTAVITI KONTAKT SA: ZDENKOM JURCEVIC (MICOM) IZ TRAVNIKA A KOJI JE TRENUTNO U SVEDSKOJ. *MICO NESTO SE DESAVA CUDNO SA TVOJOM ADRESOM, PORUKE MI SE STALNO VRACAJU KAO "PRIMALAC NEPOZNAT". JA IMAM TVOJU ADRESU KAO ZDENKOJ@2.SBBS.SE , JAVI SE MOJA ADRESA JE ef525@freenet.carleton.ca

 

 

Nazad