In memoriam: Milorad Blažić


U subotu 23. aprila 2011 u saobraćajnoj nestreći u Somboru poginuo je naš novotravničanin Milorad "Blaž" Blažić.

Milorad Blažić proveo je veći dio života u Novom Travniku gdje je bio poštovan i omiljen. Poznat kao vrlo tih i nenametljiv, imao je samo prijatelje. Ostao je svima u sjećanju kao svestrani sportista koji se nikada nije svadjao oko rezultata utakmice niti koga uvrijedio. Aktivno se bavio atletikom, planinarenjem i košarkom.

Iduće godine planiran je sastanak maturanata Novotravničke Gimnazije koji su prije 40 godina maturirali i otišli u svijet. Nadali smo se da ćemo ga tada sresti i tome se unaprijed radovali. Na žalost on neće biti medju nama ali sjećanje na njega ostaje. 

Novi Travnik, grad mladosti, grad je tvoje mladosti i ti ćeš vječno ostati njegov. 

Neka ti je laka zemlja, počivaj u miru.

 

Kakav je bio u Novom Travniku takav je bio i u Somboru, gradu u kome je živio od rata. O tome svjedoče i reakcije iz Sombora na vijest o njegovoj smrti:

Vijest sa http://www.soinfo.org prenosimo sa dozvolom nosilaca autorskog prava.

In memoriam: Milorad Blažic

U subotu u popodnevnim casovima u saobracajnoj nezgodi poginuo je Milorad Blažic, novinar, biciklista, maratonac.


Milorad Blažic poginuo je vozeci bicikl u saobracajnoj nezgodi koja se dogodila u subotu po podne. Roden 22.januara 1954. godine u Šipovu. U Sombor je došao 1992. godine iz ratom zahvacenog Novog Travnika u Bosni i Hercegovini. Tamo se bavio košarkom i planinarenjem, u Sarajevu je studirao na Fakultetu politickih nauka, a veci deo vremena koje je proveo u Somboru bavio se novinarstvom i bio saradnik više medija: Somborske novine, Dunataj, Bunjevacke novine, Politika, Radio Sombora, RTV Spektar, kao i našeg sajta. Dolaskom u Sombor prikljucio se maratoncima, bio je clan AKR „Somaraton”. Istrcao je na desetine polumaratonskih trka, pretežno u Vojvodini, kao i na Beogradskom i Podgorickom maratonu.

U julu 2008. sa Zoranom Cvijetinovicem, Zlatkom Ivankovicem i Draganom Kolaricem za sedam dana biciklom je prošao put dug 640 km od Sombora do manastira Ostrog, u okviru Biciklisticke ture pravoslavlja „Ostrog 2008“, ciji je bio inicijator i organizator.

Slika iz istog izvora, klikni mišem da vidiš veliku sliku:

Vijest sa www.somaraton.org.rs

Vijest sa: http://arkfruskagora.org.rs

Vijest sa: rumaatletika.blogspot.com

Vijest sa: http://sombor.tv

Izmjenjeno, dopunjeno i objavljeno: 09-07-2020.

Nazad

.

Copyright © 1996 - 2011 Siba´s Friends and Relatives Worldwide Inc.