Links and Favorites


Ova zbiraka linkova je vjerovatno zastarjela te vas molimo da prihvatite ovakvu kakva je. Samo povremeno unosimo nove linkove. Ne, nismo uklonili stare linkove jer smo sentimentelni a i zato sto samo provjeravanje njihove aktuelnosti trazi vise vremene nego sto imamo na raspolaganju u ovom momentu. Javite se sa vasim linkovima, prijedlozima i komentarima. 

 

Novi Travnik Bosna and Herzegovina

 
Na ovom mjestu sakupljene su adrese nekih zanimljivih stranica na Internetu koje su posvjecene gradovima u blizini Novog Travnika, licnostima koje su vam vjerovatno zanimljive i slicno. Neki od linkova su prikazani tekstualno (plava slova podvuceno), a neki su uradjeni u obliku grafickog znaka (logo) koji treba samo "kliknuti". Zelimo vam prijatno putovanje po Internetu.
 
Trazite poklon za supruga. Dosadilo mu da sisa travu na travnjaku. Kupite mu robotsku kosacicu za travu. Za vrijeme dok robot kosi travu vas suprug moze da usisava prasinu ili pere sudove. Spojite ugodno s korisnim:

http://mysana.de/

5 maj 2007

 
Jos jedan projekat Samira Kaljanca i naravno monogo dobrog web i grafickog dizajna. posjetite::

http://www.promocenter24.com 

27.05.2005.

U koliko imate stalni prikljucak na internet a zelite da slusate muziku izrazenog ritma bez mnogo price i bez reklama pokusajte slijedece linkove (Real Player je neophodan):

http://www.sr.se/goteborg/diverse/appdata/teddy/sounds/teddya.ram

http://www.sr.se/goteborg/diverse/appdata/teddy/sounds/teddyb.ram

http://www.sr.se/P4/diverse/appdata/teddy/Sounds/teddy.ram

Prva dva linka su polusatne emisije a treci link je emisija koja traje jedan sat. Autor i voditelj je Teddy Paunkoski sa Svedskog radija P4 u Geteborgu. Naravno da su komentari i najave na svedskom ali muzika je internacionalna sa zajednickim imeniteljem: zestok ritam. Poslusajte necete se pokajati.

Teddy svira u grupi "2:a Generationen" (u prijevodu Druga generacija - misli se na drugu generaciju doseljenika) koja izvodi muziku inspiriranu balkanskim (prije svega makedonskim) ritmovima sa tekstovima na svedskom jeziku. Nekoliko mp3 fajlova u izvodjenju ove grupe poslusajte na adresi:

http://www.andragenerationen.com/mp3/ 

Javio nam je Mitar G.K. 8. juna 2004

Jos jedan sajt o Novom Travniku ovoga puta od autora koji je u Novom Travniku

www.novi-travnik.com

Jedan sajt koji ce sigurno izazvati oprecne reakcije ali vjerujemo i intresovanje posjetilaca.

Poly sculpturen - KARALIC

01.08.2003

Vasoj paznji predlazemo, kao i uvijek kada je Samir Kaljanac u pitanju jedan sajt koji se odlikuje vrhunskim grafickim dizajnom:

Samir Kaljanac - Outrageous
Where Your Life's Dreams Take Flight

http://www.seaside.se/~sea0977a/index.html 

Novi sajt o Novom Travniku nalazi se na adresi:

www.novitravnik.info

Branka's Home Page

U Australiji je jos jedna stranica koja ima veze sa nasim gradom a koju je nacinila Branka (Josipa), nekadasnji stanovnik naseg grada:

http://www.geocities.com/HotSprings/Spa/8434/index.html

18.11.1999.

 
 Vecernje Novine, dnevni list, Sarajevo, www izdanje:

http://www.vecernjenovine.ba/

12.11.1999.

 
Slobodna Bosna,Internet izdanje:

http://www.slobodna-bosna.ba/

12.11.1999.

 
Umjesto ranijeg e-zina Fokus on Line, koji je prestao sa radom, Samir Kaljanac je pokrenuo novi sajt, Replay Palace na adresi:

http://home4.swipnet.se/~w-45247/rp/

10.10.1999

 
Vildana Habibic, novotravnicanka na studijama u Sarajevu, ima svoj licni sajt na ovoj adresi:

http://www.geocities.com/Colosseum/Rink/8378/vilanel1.html

05.04.1999

 
Sarajevski nedjeljni list "Svijet" ima i svoje Internet izdanje

http://www.svijet.com/

Iako nije previse obiman, ovaj sajt vam moze dati kratke izvode iz sadrzaja najnovijeg broja Svijeta i dodatne informacije o ovom listu.

15.9.1998.

 
Tomislav Jozak ima sajt: "Novi Travnik" i ja na adresi:

http://www.gironet.nl/home/jozak/

28.07.1998

 
Ekonomska skola Travnik:

http://www.fortunecity.com/skyscraper/overdrive/86/travnik.html

28.05.1998.

 

"Most" - casopis za obrazovanje, nauku i kulturu u elektronskoj verziji je novi sadrzaj na Internetu. I pored vrlo zanimljivih clanaka casopis je bio malo dostupan sirokoj publici sto je ovom www verzijom rijeseno.

Webmaster sajta je Haris Tucakovic Skövde, Sweden, koji je zaista uspjesno, i moramo reci hrabro, krenuo u ovaj zamasan poduhvat.

18.03.1998.

 
Jedna stranica posvjecena aktivnostima u Novom Travniku nalazi se i na sajtu International Federation of Red Cross:

http://www.ifrc.org/news/dftf/stories/98012201

11.03.1998.
Mr. November

 
Novi sajt na Internetu koju su uradili nasi novotravnicani Elzabeta "Beta" Nemet i Dalibor "Dado" Cuturic. Sajt je u izradi.

http://home5.swipnet.se/~w-50377

28.02.1998

 
U radu na izradi nasih stranica (MEDEX HP, Novi Travnik HP, Marke BiH HP) koristen je i program IrfanView 32 (v.2.63), vrlo brzi picture viewer, autor koga je Irfan Skiljan.

Vise o programu IrfanView32 mozete naci na ovom sajtu. Vizualno pretrazivanje nasih datoteka slika na hard diskovima visestruko je ubrzano koristenjem ovog programa. Najsrdacnije preporucujemo ovaj program svim nasim posjetiocima.

25.02.1997

 
Prvi sajt posvjecen Travniku nalazi se na adresi:

http://www.geocities.com/Eureka/Plaza/7349/

25.01.1998

 
Prvi sajt ciji se server zaista nalazi u Bosni i povezan je telefonskom (ne satelitskom) vezom sa svijetom poceo je sa radom 17. novembra 1997 u Sarajevu i vlasnistvo je JP PTT BiH prvog komercijalnog "isporucioca" Internet servisa:

http://www.bih.net.ba

01. 12. 1997.
Mr.November

 
Iako ovo nije prvi sajt na Internetu koji objavljuje informacije o postanskim markama Bosne i Hercegovine ovo je jedini sajt posvjecen iskljucivo toj temi. Postage Stamps of Bosnia and Herzegovina nalazi se na adresi:

http://www.geocities.com/Eureka/5679

Autori sajta su Siba´s Friends and Relatives Worldwide Inc. dakle autori koji stoje iza vise web projekata. Ekipa je dobila novog saradnika koji je preuzeo obavezu da redizajnira sajt o postanskim markama jer sadasnji dizajn nije bas nesto specijalno ali zato obiluje mnostvom slika nasih maraka.

21.08.1997

 
Autori koji su vise godina objavljivali stranice o Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj su osnovali novi sajt vrlo bogat informacijama u slici, tekstu i zvuku. Njihov server ima adresu:

http://www.domovina.net

Informacije se svakodnevno dopunjuju tako da je uvijek aktualan.

01.08.1997

 
Jos jedna strana posvjecena Novom Travniku ovaj puta u Kanadi. Autor je Gordi Sabados, nekadasnji stanovnik Novog Travnika, koji sa roditeljima zivi u Kanadi, a adresa sajta je :

http://www.netrover.com/~sabados

Bogat slikama i tekstom ovj sajt vas vodi u Grad Mladosti kakv je nekada bio i kakvim ga pamtimo. Porodica Sabados ima e-mail adresu: sabados@freenet.hamilton.on.ca

17.7.1997

 
Banja Luka Home Page je vrlo veliki i znacajan sajt koji je mnogo doprinjeo da se istina o Bosni i Hercegovini, a posebno Banja Luci, prosiri po svijetu u najtezim vremenima. Autor je Damir Tomicic poznat i priznat web autor i aktivista. Na ovom sajtu mozete naci vrlo opsirnu listu e-mail adresa banjalucana koje je progon razasuo sirom svijeta. Vrijedi posjetiti cak iako u Banja Luci nikada niste ni bili. Zato "kliknite" na sliku i prijatan put u Banja Luku kakva je nekada bila ...

Banja Luka homepage

 
Novi sajt koji se pojavio na Internetu sredinom maja 1997 a koji je posvjecen Sarajevu je na adresi:

http://www.saray.net

Sajt je komercijalne prirode. Sadrzi pretezno informacije koje su, prije svega, namijenjene strancima koji posjecuju Sarajevo ili imaju poslovne veze sa Sarajevom. Sadrzaj je dosta intresantan, iako (za sada) ogranicenog obima. Graficki dizajn je dobar . Stranice nisu prilagodjene 14" monitorima koji su najrasprostranjeniji tako da su stranice po malo nepregledne i zamorne za citanje. Najbolji dio sajta je Sarajevo Tour, zapravo velika zbirke fino uradjenih i organizovanih fotografija Sarajeva. Iako vlasnici sajta tvrde da je u Bosni, tvrdnja izgleda dosta nevjerovatna. Najvjerovatnije je da se server nalazi izvan Bosne. Server je brz i nema dugog cekanja da se stranice pojave.

17. 05. 1997.
Mr.November

 

Bosnia-online je sajt koji ima bogat sadrzaj i koji obecava mnogo. Posjetite ga obavezno. Tamo mozete naci mnogo dobrih BiH linkova, e-mail adrese, dnevni program Satelitskog programa TV-BiH, sportski e-zin, stranice za trazenje izgubljenih osoba i sto je najvaznije Bosnia-online je sajt koji se stalno obogacuje novim sadrzajima.

http://www.bosnia-online.com

 

Modrica Home Page je vrlo veliki sajt sa dvije verzije : bosanskom i engleskom. Stranice su bogate grafikom tako da je brz modem ili jos bolje ISDN ili T1 veza je za preporuciti.

 
Pojavio se jedan sasvim nov, svjez, elektronski casopis, kako su ga sami autori nazivali: Bosansko-hercegovacki elektronski list Fokus on Line. Njegov izdavac je Smack Pixel Studio, iz Varberg-a u Svedskoj, a adresa na kojoj se nalazi je:

http://home4.swipnet.se/~w-45247/fokus/fokus.html

Graficki dizajn Fokusa on Line je, barem za sada, njegova najjaca stana. Strane su vrlo pregledne i privlacne. Slike i fotografije koje se koriste su znalacki obradjene i skladno prezentirane. Tekstualni dio nije previse obiman. Neke od stranica nisu uopste uradjene, ali sadrzaj koji vec postoji vrijedi pogledati. Vjerovatno ce se sadrzaj dopunjavati i kompletirati tako da Fokus moze postati vrlo posjeceno mjesto na WWW.

 

Nazad na prvu stranicu !

 

Hvala svima koji su se javili sa komentarima, ispravkama i novim informacijama i prijedlozima.

 

 

Copyright : 1996-2007  Siba´s Friends and Relatives Worldwide, Inc.