Novi Travnik grad mladosti, grad je moje mladosti

 Ova je strana o Sibi, prijatelju svih dobrih ljudi, borcu za istinu. Ovo je stranica i o Novom Travniku ( Bosna i Hercegovina), gradu koji Siba neizmjerno voli. Gradu koji je za Sibu bio i ostao centar svijeta. Napisana je onako kako bi je vjerovatno i sam Siba napisao: prijateljski, otvoreno i sa puno ljubavi prema voljenom gradu.
A grad je Novi Travnik, grad mladosti, u srcu Bosne i u srcima svih onih stanovnika Novog Travnika koji u Bosni nisu. 
SIba Novi Travnik Bosnia and HerzegovinaZa one koji ge ne poznaju, a takvih je malo u Novom Travniku i okolini, ovo je Siba legenda Novog Travnika.

Novi Travnik je Sibin rodni grad. U njemu je proveo svoju mladost, u njemu je i sada. Prijateljstvo prema svim ljudima, njegov je moto. Svojim predanim humanitarnim radom Siba je mnogo pomogao svome gradu i stanovnicima grada, posebno djeci, kojoj je Siba pravi idol. Saradnjom sa raznim humanitarnim organizacijama Siba je doprinosio da se patnje rata, makar i za malo, umanje. 

Ove stranice nisu samo o Sibi, one su napisane o Novom Travniku, gradu koji je u srcima svih njegovih stanovnika ma gdje se oni sada nalazili.

 

 
Iako je prva pojava Sibe na Internetu bila u januaru 1997 (sajt je postavljen na server u zimu 1996 ali nije bio poznat posjetiocima) do sada je kompletirano samo nekoliko stranica. Posjetioci mogu birati dvije verzije: na engleskom i na bosanskom jeziku. Pored toga postoje stranice o Novom Travniku , prirodnim znamjenitostima grada i okoline kao i humanitarnoj organizaciji "Haseljic Edin - Medex" i njihovim akcijama kao i Internet adresar stanovnika Grada Mladosti razasutih po svijetu.
 
Ovdje mozete posjetiti galeriju slika Novog Travnika sa nekim novim i starim slikama Grada Mladosti.
 
Malo detaljnija, ilustrovana horor prica : Kako je JNA bombardovala Novi Travnik. Zbog do sada velikog intresovanja bit ce uskoro dopunjena novim slikama i dokumetima. 
 
Siba je zapoceo sa pisanjem bloga pod nazivom "Price kapetana SIbe". U blogu ce pisati o dogadjajima prije, za vrijeme i nakon rata  u Bosni. Blog je na zalost ukinut zbog burnih reakcija koje je izazvao i politickih na redakciju www.blogger.ba. Siba je naumio da blog i jos neke od svojih zapisa objavi u knjizi Price kapetana Sibe.
 
Za sve one koji su zaintresovani za marke (nije DEM, vec postanske) pa i ne samo za njih moze biti zanimljivo da posjete jednu novu Internet stranicu na kojoj su predstavljene marke Bosne i Hercegovine.
 

Izraze ljubavi, divljenja, molbe, pitanja u pismenom obliku, Siba i dalje prima na adresu (dakle e-mail) : 

ratanjskasubasic_siba@yahoo.com

Pazi! 

Ukloni ratanjska prije slanja poruke, prava adresa je sve napisano plavim slovima. Na primjer ovako:

Pakete, poklone, novcane uplatnice i obicna pisma (ako vec ne saljete ovo naprijed spomenuto) mozete uputiti na adresu : 

Siba
ul. 4 jula 17/6
Novi Travnik
Bosnia and Herzegovina
Europe

 | Novi Travnik H P | MEDEX HP | Siba's HP in English | Siba's HP in BosnianGalerija slika |

© 1996 - 2011 Siba's Friends and Relatives Worldwide Inc.
Graphics by Mr. November